Evolucijata Bi Trebalo Da Zapochne Sega​.​.​. (2006)

by The Beginnings

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Brza Fonija 00:34
Живеам, се смеам, слободно си пеам Никој не ми кажува што да правам Овде сум да свирам, вас да ве смирам со главите удрете посилно во ѕид посилно во ѕид
2.
Omraza 02:08
Што не е во ред со општеството? Дали некој размислува Овој свет е многу очаен Секој човек те потценува Види ме мене како пропаѓам Види ме како умирам Но во себе јас верувам И за себе живеам Секој ден јас живеам за себе и никој друг Но секој час, го губам мојот дух Веќе се, се заборавив но јас не се изгубив во овој круг Што не е во ред со луѓето зошто се сите толку одбивни? Овој свет е полн со омраза и тоа ми создава лутина Види ме мене како пропаѓам Види ме како умирам Но во себе јас верувам И за себе живеам Секој ден јас живеам за себе и никој друг Но секој час, го губам мојот дух Веќе се, се заборавив но јас не се изгубив во овој круг
3.
Parasite 03:03
Nowhere to go you've got no fuckin' place to hide Look at yourself, you look like shit you know it's right Why don't you help yourself and see the light Born like a plague, a parasite Somehow I know that something true I cannot find Somehow I see the vision of this parasite the vision of this parasite the vision of this parasite Nowhere to go you've got no fuckin' place to hide Look at yourself, you look like shit you know it's right Why don't you help yourself and see the light Born like a plague, a parasite Somehow I know that something true I cannot find Somehow I see the vision of this parasite the vision of this parasite the vision of this parasite
4.
Си пробал ли да размислиш зошто лошо живееш зошто не сакаш да пробаш да се промениш Кога ли ќе сфатиме за себе живееме Градиме свои ставови, правиме свои избори Јас знам дека имам нечиста совест, но далеку сум посвесен од нив Јас знам мојата желба е мала но јасна... Сакам промена Сакам промена Сакам промена Си пробал ли да размислиш општеството те убива овој систем те измачува, те погубува Дискриминација, злоба и предрасуди Нели чувствуваш болка и омраза? Јас знам дека имам нечиста совест, но далеку сум посвесен од нив Јас знам мојата желба е мала но јасна... Сакам промена Сакам промена Сакам промена
5.
Имам скејт и гитара "емо" капче и немам брада Свои правила, свој свет, свои стихови Кога одам по улица, луѓе ме гледаат и некои се чудат, некои ги јадат гомната (не разбираат...) Но позитивно живеам, свирам, пробувам да се смеам и да пеам понекогаш Секогаш до тебе, секогаш со тебе Имаш гитара, скејт и другари, (...и алкохол).
6.
Mojot Pat 03:14
7.
Degradacija 02:33
Деградација... во овој улав свет на бесмислица тонеме Уништување и секој во своето срање се дави пред умирање Зошто сум јас роден сакам да знам? Зошто постојам? Дали ова е реалноста или сонот на глупоста? Деструкција... Луѓе без совест заслепени од љубовта господова Живот без... Живот без трошка надеж со омраза, без слобода Зошто јас овде сум роб сакам да знам, зошто постојам Дали животот ми нуди промена или засекогаш ќе робувам?
8.
Gasna Komora 02:06
Овде сега се' изумира, затворени сме се гушиме полека Го чувствувам крајот доаѓа, затворени во комора на омраза Затворени во мала просторија Поради туѓа предрасуда, невин, во нивните очи највиновен крив ли сум што сум роден различен?
9.
Кога беше мал тој беше толку осамен и очаен и секој ден го тепаа (не)пријателите од улицата секој ден, се молеше да престане болката, солзи од крв насекаде, тотално уништен Разочаран од себеси, ти стана некој кој може да ја одлучи мојата казна, мојот грев да го осуди... Сега тој порасна, и реши да ја превземе улицата Денес тој е претворен во бранител на системот Децата од него бегаат, бидејќи тој има капа и значка Супериорна раса за лечење мозок. Разочаран од себеси си станал некој кој може да ја одлучи мојата казна, мојот грев да го осуди...
10.
Praznina 03:00
Кажи ми, зошто се молиш? Дали љубовта господова ти дава утеха? Зошто кога си слаб, името го повикуваш? Зарем не гледаш дека се е само празнина? Сеуште не еволуиравме, сеуште не сфативме беда сегде, нема адаптација... атеисти каде сте, не сакам да сум дел од оваа алиенација Бенефиции нема, експлоатирани сме, сегде егоисти и борба за доминација Еколошка криза, нема еко-свест Етничка идентификација? Лажен свет на глупост, се чувствувам како да живеам во палеолит Луѓе без совест, веронаука во школото Античка глупост.. кога ќе сфатиме? Дали симболот на вербата е крстот? Дали живееме во забеган свет? Дали има некој жив што ме слуша? Дали некој ќе направи промена? Сеуште не еволуиравме, сеуште не сфативме беда сегде, нема адаптација... атеисти каде сте, не сакам да сум дел од оваа алиенација Бенефиции нема, експлоатирани сме, сегде егоисти и борба за доминација Еколошка криза, нема еко-свест Притисни го копчето и уништи нација Сеуште не еволуиравме, сеуште пропаѓаме таму доле - длабоко во срањата Само песимизам угнетување Грег Грефин рече нема супстанција Бенефиции нема, експлоатирани сме Сегде егоисти, борба за доминација Капиталот е беда, а нема промена Притисни го копчето и уништи нација Уништи нација
11.
12.
Totalno Sam 01:52
Сам на овој свет, толку осамен Никој не ме прашува како ми е Без желба за живот, јас сум очаен Сам на овој свет, толку изгубен Останав сам, дури и без тебе Дали ти размислуваш? (Сега се се распаѓа) Дали те повредува (реалноста)? Колку е суров овој свет а сите исти сме А сите ние исти сме... "Колку повеќе разбирам, толку сум понесреќен"
13.
*Ова е деградација...* Деградација... во овој улав свет на бесмислица тонеме Уништување и секој во своето срање се дави пред умирање Зошто сум јас роден сакам да знам? Зошто постојам? Дали ова е реалноста или сонот на глупоста? Деструкција... Луѓе без совест заслепени од љубовта господова Живот без... Живот без трошка надеж со омраза, без слобода Зошто јас овде сум роб сакам да знам, зошто постојам Дали животот ми нуди промена или засекогаш ќе робувам?
14.
Ако си осуден и конфузен пробај ти заборави баш се, баш се... Трагедии насекаде во овој свет, пробај на момент да заборавиш.
15.
I дел "Засекогаш ќе остане љубовта" Колку е одвратно чувството да си осамен, да си сам во мракот на очајот потонат... Чувствувам дека ми фали мирисот, и нежноста на твојот допир на оваа изгорена кожа Колку сме далеку, но сепак заедно... Се запрашувам дали треба да се сомневам во љубовта Која ја имаме и останува... Останува засекогаш... И кога нема да постоиме ти и јас Колку е ужасно и бесмислено кога заминуваш кога останувам сам Не оди си... (не оди си), остани ти ветувам, ќе се борам за љубовта Колку е одвратно чувството да те нема Од болка изгорен, и уништен во душата Колку е проклето чувството кога ја нема љубовта Зар не е се што имаме? Љубовта е се за што постоиме II Дел "Нем (На светот не му е потребно нашето совршенство)" И сега нема стојам пред вашите спомени, го слушам шепотот на нашите кажани зборови Се кршам ко стакло низ кое чекам пак да поминеш Прелиено со крв, чекам пак да се исечеш Зар не гледаш каков е овој свет, очаен Само молчиме и посакуваме да се разбудиме во розевото совршенство Само нека не те води разумот, туку срцето. Живеев во заблуда дека сме совршени но сега гледам појасно, очите мои ти ги отвори Не јас не сакам да бидам совршен но пробувам да се стремам кон идеал, зарем сите не пробуваме? Јас само сакав да се извинам за апсурдноста на моето безначајно постоење Се тресам сега од кога ти дадов се, но можеби малку ти е? Зар не гледаш каков е овој свет, секој гледа да те заебе а јас се борев за тебе и ти имаше се, но потфрли и и се потчини на лагата... Погледни ме, јас немам љубов повеќе осакатен, прободен плачам за прв пат и сакам да е последен се прашувам дали совршенството постои Се плашам дури и да го напишам текстов до крај знам срцето нема да го промени Па остани, погледни ме и кажи ми во очите... И сега нем стојам пред твоите зборови И се надевам дека не ги заборави сите моменти.....

credits

released October 21, 2006

Filip Tasevski - Fitz aka Feetz (vocals, guitar)
Nikola Isailovski - Fat Cacko (guitar, yelling vocals)
Jovan Stefanovski - John (bass)
Darko Peshevski (drums)

All music and lyrics by: Filip Tasevski - Fitz aka Feetz
Arranged and played by: Noviot Pochetok

Band photos: Ivan Galovski / Borjan Sandrevski
Artwork: Filip Tasevski - Fitz aka Feetz

released 21 October 2006
Recorded in studio “Blla Blla Blla” (December, 2005 & May, 2006) by Deko & Nenad Trifunovski – Tripe.
Produced, edited, mixed and mastered by Nenad Trifunovski – Tripe & Noviot Pochetok.
Released by Sixtynine Records on October 21st, 2006.
Available in Jugoton GTC, Skopje, Macedonia and at Sixtynine Record's distro.

license

all rights reserved

tags

about

The Beginnings Macedonia

The Beginnings is one of the longest running punk rock/melodic hardcore bands from Macedonia, established in 2002. The band was previously known as “Noviot Pochetok / The New Beginning” from 2002 to 2018 and under that name they have played 5 longer tours across Europe, and released 4 LP's. As "The Beginnings" they have released one LP so far called "I Am Dirt" in September, 2018. ... more

contact / help

Contact The Beginnings

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like The Beginnings, you may also like: